maanantai 28. tammikuuta 2008

Demaritkin Keskustan Opiskelijaliiton linjoilla YLEn rahoituksessa

Sosiaalidemokraattiset Opiskelijat eli SONK julkaisi 27.1.2008 kannanoton TV-lupamaksun lakkauttamisesta. On hienoa nähdä, että Keskustan Opiskelijaliiton aloittama taistelu rahoituskummajaista vastaan on laajentunut jo yli puoluerajojen.

YLEn rahoituksen ongelmista ollaan puhuttu pitkin syksyä ja talvea. Niihin ollaan esitetty erilaisia ratkaisuja alkaen maksukortista päätyen maksukanavien tilaajien tietojen luovuttamiseen valtiolle. Harva poliitikko on kuitenkaan rohjennut esittää, että tämä taistelu
tuulimyllyjä vastaan lopetettaisiin, ja YLEn rahoitus siirrettäisiin valtion budjettiin.

Keskustan Opiskelijaliitto on ollut taas aikaansa edellä, kun se jo vuoden 2006 liittokokouksessaan teki kannanoton TV-lupamaksun lakkauttamisesta. Tämän idean kannattajiin liittyivät demarinuoret viime vuoden lokakuussa, ja nyt siis myös demariopiskelijat.

Perustelut ovat puoluekannasta riippumattomia: TV ei ole enää luksustuote, kuten vuosikymmeniä sitten. Sen käyttö on osa suomalaista arkipäivää, eikä tällaisen radiomaksun perillisen asema ole enää oikeutettu. Lisäksi sen ongelmana on ihmisten epätasa-arvoinen
kohtelu. Erityisesti opiskelijat ja muut pienituloiset joutuvat maksamaan kohtuuttomia summia tästä jokapäiväisestä tiedon lähteestä.

http://www.kol.fi/?p=120


Tuomas Paasonen

1 kommentti:

Juha Jäämaa kirjoitti...

Keskustaopiskelijat tekivät tosiaan kannanoton tv-lupamaksun poistamisen puolesta liittokokouksessa 2006. Kannarin teko yöllisen kokouksen päälle tosin teki tiukkaa. Asia ei ollut KOL:n piirissä kuitenkaan 2006 mikään uusi. Asiasta oli ollut aloite ekan kerran jo 2002 ja 2003. Vaati siis kypsyttelyä 3-4 vuotta että asia meni liittarissa läpi. Samoin varmaankin ollut myös SONK:ssa.