sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Opiskelijoille enemmän harjoittelupaikkoja kuntiin!

Keskustan Opiskelijaliitto (KOL) vaatii kuntia tarjoamaan opiskelijoille enemmän heidän opintojaan vastaavia harjoittelupaikkoja. KOL:ssa nähdään, että kunnat tulevat tulevaisuudessa entistä kovemmin taistelemaan osaajista yksityisen sektorin kanssa. Tämän takia kuntien tulisi tehdä oppilaitosten kanssa enemmän yhteistyötä, niin harjoittelupaikkojen kuin opinnäytetyöyhteistöidenkin osalta. 

"On kuntien itsensä etu saada opiskelijat kiinnostumaan myös kunnista työnantajina", huomauttaa Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja Juha Iso-Aho. Työkokemuksen karttuminen kuntasektorilla ja opinnäytetöiden tekeminen kuntia kiinnostavista aiheista toisi Iso-Ahon mukaan kunnat työnantajina paljon lähemmäksi opiskelijoita kuin mihin esimerkiksi rekrytointiseminaarit kykenevät. 

KOL:sta muistutetaan, että jokaisessa maakunnassa on korkeakouluja, joissa on paljon potentiaalia hyvään yhteistyöhön kuntien kanssa. "Harjoittelujen teettäminen opiskelijoilla ei kuitenkaan saa muodostaa opiskelijoista alemman asteen työntekijöitä, vaan heitä on kohdeltava tasa-arvoisina työpaikan jäseninä.", Iso-Aho korostaa. 

Keskustaopiskelijat toivovatkin mahdollisimman monen nuoren ja opiskelijan äänestävän sunnuntaisissa kunnallisvaaleissa. KOL muistuttaa sen olevan ainoa tapa taata myös opiskelijoiden asioiden huomioon ottaminen kuntien päätöksenteossa. 

 
Lisätietoja, 

Juha Iso-Aho 

puheenjohtaja@keskustaopiskelijat.fi 

Puh. 050-3745416

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

On kuitenkin muistettava, että harjoittelijat eivät sovi joka paikkaan. Harjoittelun on myös oltava riittävän pitkäkestoinen tarjotakseen työnantajalla jotain hyötyä. Harjoittelijan panos saattaa olla negaativinen, jos hän on ainoastaan lyhyen ajan esim. kaksi viikkoa töissä, koska kouluttamiseen ja mahdollisiin virheiden korjaukseen kuluu kokeneiden työntekijöiden aikaa. Mikäeli harjoittelijat vaihtuvat tietyssä paikassa jatkussa saattaa kokeneempien työntekijöiden turhautuminen kouluttajina lisätä myös harjoittelijan tuomaa negatiivisuutta. Toisaalta uusine ajatuksine he varmasti tuovat myös positiivisuutta työpaikalle. Kannatan opiskelijaharjoittelijoiden ottoa työpaikoille, mutta en systemaattisena ratkaisuna oppilaitosten yhteydessä. Silloin saattaa myös vähemmän motivoutuneet harjoittelijat päästä työpaikoille.