sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Vaalitarkkailijoita Nepalista

Iltauutiset raportoivat äänestysaktiivisuudesta päivittäin ja puolueaktiivit raapivat päätänsä jännittäen viikon päästä pidettävien vaalien lopputulosta. Kuntavaalit ovat kaikkien ajatuksissa – toivottavasti. Osallistumista ja vaikuttamista pidetään tärkeänä, mutta politiikkaa vierastetaan vaikutuskanavana siitäkin huolimatta, että useimmat meidän arkisista asioista päätetään kunnissa ja eduskunnassa. Meillä on mahdollisuus osallistua äänestämällä, mutta myös toimimalla poliittisissa nuoriso- ja opiskelijajärjestöissä.

Pääsin tapaamaan nepalilaisia poliittisten nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen vaikuttajia Demo Finlandin* järjestämässä tilaisuudessa. Nämä nepalilaiset "vaalitarkkailijat" ovat opintomatkalla tutustumassa poliittisiin nuoriso- ja opiskelijajärjestöihin sekä suomalaiseen yhteiskuntaan. Hämmästyin nepalilaisten aktiivisuutta tehdä kysymyksiä järjestöjen toiminnasta ja rahoituksesta – kynät sauhuten he tekivät muistiinpanoja. Nepalilaisten delegaatio vierailee Suomessa seuraavan viikon ajan ja osallistuu vaalivalvojaisiinkin. Toivottavasti saamme juhlia heidän kanssaan vaalituloksen lisäksi myös äänestysaktiivisuuden kohoamista. Nepalilaisten osallistumisinnostus saisi tarttua myös meihin suomalaisiin.

RiLi


 

*Demo Finland, Puolueiden kansainvälinen demokratiayhteistyö (DEMO) ry on suomalaisten eduskuntapuolueiden yhteistyöjärjestö, jonka tavoitteena on tukea ja edistää monipuoluedemokratiaa kehitysmaissa. Demolla on Nepalissa ohjelma, joka pyrkii edistämään nuorten vaikutusmahdollisuuksia politiikassa. Lähde: www.demofinland.org


 

Ei kommentteja: