perjantai 12. lokakuuta 2007

Uusi Suomi on palannut

Uusi Suomi ( www.uusisuomi.fi ) on taas täällä. Niklas Herlin on nostanut Uuden Suomen takaisin suomalaisen median kentälle - tosin verkkolehtenä. Mielestäni on mielenkiintoista seurata, miten Uusi Suomi lähtee kehittymään. On enemmän kuin hyvä, että Uusi Suomi haastaa suuret mediatalot. Toivon, että se tulee tarjoamaan aidon vaihtoehdon nykyiselle poliittiselle keskustelulle ja tiedonvälitykselle. Tutkimusten mukaan suomalainen mediakenttä on kansainvälisestikin vertailtuna sangen keskittynyttä. Mielestäni keskittyneisyyden kasvaminen ei ole jo sananvapauden ja tiedonvälityksenkään vuoksi millään tavalla kannatettavaa.

On ollut mielenkiintoista seurata, mitä asioita keskiviikkona toimintansa aloittanut Uusi Suomi on kirjoituksissaan nostanut esille. SDP sai heti osansa ja sai kuulla jo uudet johtajaehdokkaansa Jari Tervon suusta. Jukka Relander taas ruotii Kokoomuksen ja tehyn suhdetta. Uusi Suomi korostaa olevansa poliittisesti sitoutumaton. Saa nähdä miten se onnistuu. Pääkirjoitusten linjaukset voivat ehkä paljastaa jotain, mutta toisaalta lehdellä on niin paljon erilaisia kirjoittajia, että se tuskin on ongelma. Jokaisella kirjoittajalla on tietysti mielipiteensä, jotka varmasti tulevat näkymään.

Tärkeä osa verkkolehteä on myös uutistoimitus. Se vaikuttaa ainakin ensi näkemältä toimivan: uutisia on eri aihepiireistä runsaasti. Blogit ovat kuitenkin ehdottamasti mielenkiintoisin osa. Toivottavasti ne luovat keskustelua myös aihepiireistä, joita ei maassamme aina huomata.

1 kommentti:

Juha Jäämaa kirjoitti...

Juuri noihin blogeihinhan koko lehti perustuu, uutiset ovat STT:ltä. Lukijamäärä tulee riippumaan siitä, löytävätkö lukijat mieleisensä blogin/kolumninpitäjän, jonka kirjoituksia käyvät lukemassa.

Yläpalkista puuttuu muuten urheilu omana otsikkonaan (paha moka :))!