torstai 6. joulukuuta 2007

90-vuotias Suomemme!

Mitä itsenäisyys sinulle merkitsee? -Edellä olevaa kysymystä kysytään aina linnan juhlilla ties kuinka monta kertaa. Eikä toisaalta turhaan. Itsenäisyys on varmasti enemmän kuin, mitä osaamme kuvailla: Se on samalla myös vahvaa tunnetta. Itsenäisyys merkitsee vapautta ja oikeutta päättää itse omista asioistamme.

Omalle sukupolvelleni vapaus voi tuntua aika itsestää selvyydeltä, vaikka sitä se ei kuitenkaan pitäisi olla. Jos asiaa kysytään vaikka sotiemme veteraaneilta tai vaikka jostain maasta pakolaisena Suomeen tulleille, niin heille vapaus ei varmasti ole mikään itsestäänselvyys. Siksi emme voi varmasti koskaan kiittää sotiemme veteraaneja liikaa siitä, että ovat vapauden urhoollisuudellaan ja uhrauksillaan lunastaneet!

Ollessani tänään mukana Helsingissä ylioppilaiden itsenäisyyspäivän soihtukulkueessa toi se ainakin itselleni todella hyvän mielen. Onhan ylioppilasliikkeellä kuitenkin ollut historiassamme todella suuri rooli Suomen itsenäistymisprosessissa ja ylipäänsä Suomen ja suomalaisuuden ajatuksen eteenpäin viemisessä. Edeltäjämme ovat tehneet suuren työn, josta tämän päivän ylioppilasliikkeen ja kaikkien nuorten on hyvä lähteä rakentamaan entistä parempaa Suomea!
Keskustaopiskelijoiden puolesta haluan toivottaa kaikille erittäin hyvää ja rauhallista itsenäisyyspäivää!

2 kommenttia:

Jami kirjoitti...

Paljon on vielä Suomessa parannettavaa. Valtion pitäisi varmaan perustaa julkisen palvelun sanomalehti. Se palvelisi yhtä tasapuolisesti kuin YLE:

- Joka neljäs sivu olisi ruotsinkielinen

- Joka viideskin sivu olisi ruotsinkielinen syksystä 2008 alkaen.

-Muut sivut olisi täynnä erikielisiä juttuja, joiden alareunassa olisi pienellä tekstillä kirjoitettu käännös suomeksi. Seassa suomenkielisiä uutisia jä säätiedotus.

- Valtion sanomalehdessä ei olisi yhtään ainoata kokonaan suomenkielistä sivua

- Valtion sanomalehteä ei saisi lukea ellei olisi maksanut valtion sanomalehtimaksua

- Jos valtion sanomalehtimaksua ei olisi maksanut ei saisi lukea mitään muitakaan sanomalehtiä.

Mikä puolue ottaa hoitaakseen tämän asian seuraavaan hallitusohjelmaan?

Jami kirjoitti...

Mikähän tuo suomalaisten itsenäisyyden laita oikein on varsinkin henkinen itsenäisyys.

Ruotsista tullut uutinen siitä, että suomen kieltä ei saa puhua julkaistiin sekä YLE:llä että Helsingin Sanomissa KOTIMAAN UUTISENA!

Erikoista siinä on se, että kukaan ei nähnyt mitään outoa siinä.