keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Hämmentävä, rikastuttava, alaston politiikka

Tällä viikolla yllättävän monen lehden sivulta tai jopa kannesta on löytynyt hämmentävän tuttuja naamoja hämmentävän vähissä vaatteissa. Nimittäin Kokoomusnuoria. Ja naamojenkin lisäksi on pystynyt bongaamaan aika paljon muutakin.

Tämä sai minut miettimään omaa suhtautumistani politiikkaan ja sen vakavuuteen. Kuuluuko politiikan olla vakavaa, vai voiko sitä ihan oikeasti tehdä pilke silmäkulmassa säilyttäen vielä asiallisuuden? Olenko minä itse nyt todella vastoin omaa käsitystäni sittenkin niin konservatiivinen ja kapeakatseinen, etten osannut välittömästi yhdistää alastomuutta ja sen myyvyyttä poliittisten tarkoitusperien välineeksi? Leikkihän on vanhempi kuin moni puolue Suomessa - julkisuutta voi ostaa, kun osaa vetää oikeasta narusta.

Rohkeat kalenterit eivät ole uusia ideoita. Innovatiivisempaa Kokoomusnuorten kalenterissa olikin mielestäni alastomuuden käyttö suoraan ja kiertelemättä poliittisiin tarkoitusperiin.

Mietin kyllä kauan, miksi politiikan uskottavuutta halutaan koetella lisää sen ollessa muutoinkin monen kansalaisen mielessä vaakalaudalla erilaisten ministeriskandaalien jälkeen. Lopulta päädyin tulokseen, että kaikki keinot ovat siis politiikassa sallittuja, jos ne vain nostavat oikeita asioita keskusteluun. Tämän selityksen voisin jopa ostaakin! Odottelen siis innolla, mitä keskustelua Kokoomusnuoret haluavat käydä kalenterinsa suoman julkisuusraon varjolla.

Mutta lopulta, onko julkisuuden taustalla itse asiassa kyse itse kalenterista, jonka Kokoomusnuoret tekivät, vai siitä, että Kokoomusnuoret tekivät sen? SONK on muistini mukaan myöskin tuottanut moisen, tosin huomattavan paljon vähemmällä hälyllä (ja mahdollisesti myöskin vähemmällä alastomuudella). Jotenkin tuntuu, että Kokoomus on vain niin mediaseksikäs, että sen teot päätyvät helpommin valtakunnan mediaan, olivat ne sitten enemmän tai vähemmän pankkeja räjäyttäviä tai rajoja rikkovia. Itse en tosin ehkä haluaisi tulla muistetutksi tyttönä, joka on ollut Iltalehden kannessa neliapiloissa, vaikka sen luvattaisiinkin antavan puolueelle pisteitä nuorten silmissä.

Tai ehkä olen vain katkera kaikesta (niin hyvästä kuin pahasta) julkisuudesta, jonka Kokoomusnuoret itselleen ja puolueelleen tempauksella saivat kunnallisvaalien alla, ja en osaa nähdä kalenterin syviä tarkoitusperiä. Lukija päättäköön.

Ulla Hyvönen
varapuheenjohtaja
Opiskelijoiden Liikuntaliitto OLL

Ei kommentteja: